Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapiassa kohtaamani asiakkaat ovat yleensä koiria ja hevosia (omistajineen). Eläinlääkäri saattaa suositella fysioterapiaa esim ontuvan, kipuilevan tai leikkauksesta toipuvan eläimen paranemisen tueksi. Fysioterapian keinot ovat samanlaisia kuin ihmisasiakkaillakin; manuaalisia käsittelyjä (myös hierontaa), jumppaohjeita ja tarvittaessa esim teippausta tai sähkökipuhoitoa. Omistajan osuus on merkittävä niin vaivojen syiden selvittämiseksi kuin jatkokuntoutuksen toteuttamiseksi.
Fysioterapiaa voidaan toteuttaa myös ennaltaehkäisevästi ja huoltavasti esim harrastavien (ravurit, ratsut, metsästys-, agility-, palvelus- ym koirat) tai ikääntyvien eläinten kohdalla.
Eläinfysioterapiaa toteutan koti- tai tallikäynteinä Outokummun ja Kaavin alueella ja lähiympäristössä. Kauemmaksikin voin ajella, jos hoidettavia eläimiä on useampia (esim harrastusporukka voi sopia käynnistäni).
Hevosten, koirien ja monien muiden eläinlajien kanssa olen ollut maatalon tyttönä tekemisissä lapsesta lähtien. Sekä ravurit että ratsut ovat tulleet tutuiksi. Koirien kanssa olen itse harrastanut monipuolisesti (agility, toko, mejä, palvelus- ja pelastuskoiratoiminta). Tällä hetkellä omaan ”laumaani” kuuluu kolme koiraa ja kissa.